.

 

 

Jongeren- en buurtbemiddeling

 


Een leefbare buurt vraagt om actieve en sociaal vaardige buurtbewoners die zich inzetten om hun directe omgeving prettiger te maken. Bewoners die elkaar constructief aanspreken en met respect voor elkaars verschillen samen naar oplossingen zoeken.


Steeds vaker kiezen gemeenten, welzijnsorganisaties en woningbouworganisaties voor jongeren- en buurtbemiddeling: goed getrainde vrijwilligers die zijn opgeleid als bemiddelaars om buurtbewoners te helpen bij het oplossen van meningsverschillen en ruzies.
Deze bemiddelaars brengen vanuit een neutrale houding alle betrokkenen met elkaar in gesprek en stimuleren hen om er samen uit te komen.

 

 

 

Het aanbod van In Dialoog....

 

Training en ondersteuning van In Dialoog.... is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring met alle situaties uit de jongeren- en buurtbemiddelaarspraktijk.

 

In Dialoog.... ondersteunt

bij het opzetten of verstevigen van projecten op gebied van buurtbemiddeling, jongerenbemiddeling en wijkgerichte initiatieven (o.a. op het kruisvlak van jongerenbemiddeling, buurtbemiddeling en leerlingmediation). 

 

 

In Dialoog.... traint